Vier tips om goedkoper te wonen

Nu de zomervakantie op zijn einde loopt, kijken veel mensen naar de uitgaven van de afgelopen weken. Het zal je dan ook niet verbazen dat er in veel huishoudens na afloop van de zomervakantie flink bezuinigd wordt op allerlei uitgaven. Op zich is het goed, maar sommige mensen hebben de neiging om al snel te moeilijk te gaan denken in de manier waarop ze kunnen besparen. In dit artikel lees je daarom over vier manieren waarop je daadwerkelijk veel geld kunt besparen op de uitgaven. Sterker nog, de tips zijn dusdanig van aard dat ze je kunnen helpen om de vaste lasten structureel te verlagen.

Pechhulp verzekeringen

Ben je toevallig lid van de ANWB of van route mobiel? Dan kan het zomaar zo zijn dat de bijbehorende lidmaatschapskosten niet nodig zijn. Tegenwoordig bieden diverse automerken namelijk een eigen pechhulp service aan indien je de bij hun gekochte auto bij hun laat onderhouden.

Kijk echter wel goed naar de voorwaarden van de pechhulp, omdat er vaak wel beperkingen in zijn opgenomen. Maar als die beperkingen voor jou niet uitmaken, dan kan het dus zomaar zo zijn dat je jouw lidmaatschap bij een andere pechhulp service kunt opzeggen.

Je huis isoleren

Nu de warmste maanden van het jaar weer voorbij zijn, zal de temperatuur binnenkort langzaam weer gaan dalen. Dat betekent dat iedereen de verwarming weer volop open gaat draaien en de stookkosten flink kunnen oplopen. Om te voorkomen dat je ook dit jaar weer flink bij moet betalen op de gasrekening, is het een goed idee om je huis te isoleren.

Dakisolatie is een van de meest rendabele isolatievormen

Doordat warmte opstijgt, is het belangrijk dat het dak van je woning goed geïsoleerd is. Daarom is dakisolatie de investering waard. Wanneer je namelijk een goed geïsoleerd dak hebt, dan kan dit tot wel dertig procent van het warmteverlies in je huis terugdringen. Vaak kan het isoleren van het dak al binnen een dag afgerond zijn.

Hoewel dakisolatie een investering vergt, verdien je deze in de regel binnen enkele jaren terug, waarnaar je maandelijks geld overhoudt doordat je minder hoeft te stoken. Indien je overigens niet zo technisch bent, laat het dak dan isoleren door een dakisolatie specialist. Om die manier heb je maximaal rendement van het isolatiemateriaal.

Naast het isoleren van het dak zijn er nog andere isolatievormen die een flinke besparing op kunnen leveren voor wat betreft de stookkosten.

Vaak levert dakisolatie het meeste op bij oudere woningen.

Water en energie besparen

Het klinkt misschien raar, maar veel Nederlanders later nog altijd onnodig lang de kraan open staan of laten het licht branden in ruimtes waar ze niet aanwezig zijn. Zit je ‘s avonds dus in de woonkamer? Laat het licht in de hal en op de bovenverdieping dan uit. Voor wat betreft het besparen van water, loont het enorm om tijdens het douchen de kraan uit te zetten indien je je aan het inzepen bent.

Benzine tanken

De wekelijkse benzinekosten kun je flink terugdringen door bij zelfbedieningsstations in dorpjes te tanken. De prijs per liter verschilt vaak behoorlijk met de prijs die je voor benzine aan de snelweg betaalt.

Tot zover de 4 tips waarmee je op een gemakkelijke manier flink kunt besparen op de vaste lasten. Wil je meer tips? Bekijk dan deze Youtube video: